Общи условия поръчка авточасти

Общи положения: Потребителите на този сайт следва да се запознаят с настоящите условия. Ползвайки сайта, те се съгласяват с тези условия, а с натискането на който и да е бутон или линк/ връзка/ към друга страница на сайта, потребителите се съгласяват, че изцяло приемат настоящите Общи условия. Сайтът предоставя на потребителите си достъп до информация, отнасяща се до авточасти, автомобилни масла и други автоконсумативи, както и възможност за потребителите да търсят, избират, сравняват и закупуват такива автопродукти. Сайтът се намира на домейн www.autoins.bg. Цялото съдържание, което е достъпно от домейна www.autoins.bg  ще начираме по-долу "САЙТА". Сайтът се ползва /предлага продуктите/ на "АУТОИНС.БГ" ООД, търговско дружество, регистрирано съгласно българското законодателство, EИК: 201352946. Телефонен номер на управителя на дружеството: 0888 405 826 - Тео Янков. Дружеството е регистрирано по ЗДДС. Адрес: Магазин - гр. София, ЖК РЕДУТА ул. Кобилино бранище 18. Контролен орган: Комисия за защита на потребителя - тел. 0700 111 22. "АУТОИНС.БГ" ООД е фирма, която се занимава изключително с дистрибуция на авточасти, автоконсумативи и автоподдръжка. Ние предлагаме и всякакви видове авточасти, но асортимента акцентираме върху текущите разходи върху автомобила: авточасти, застраховки, филтри, акумулатори, накладки, стелки, ремъци, антифризи и пр. Ние се стремим да осигурим верността на информацията за продуктите на сайта. Тази информация ни е предоставена от вносителите или е свалена директно от сайтовете на производителя. Всеки потребител/клиент е длъжен да провери спецификациите, характеристиките и препоръките на закупените от нас продукти /които са описани на етикета на съответния продукт/, преди да започне ползването му. Това означава, че след закуването, нашите клиенти се считат предупредени, че следва да прочетат и да се запознаят със спецификите и предназначението на продукта, преди да го ползват за автомобила си. В същото време, ние сме изготвили препоръки, които са достъпни чрез търсачките и ползването на базата данни на сайта

Права върху базата данни: Базата данни на този сайт и наличните на него снимки на продукти са защитени с нотариален документ, който можете да прочетете от линка по-долу. В случай на нужда, този документ ще бъде използван в съда. Употребата на публикуваните в този сайт материали в други сайтове е забранена. Цялото съдържание на сайта, което представлява файлове, информация, данни и връзки между данни, имена, продукти, двигатели и пр. съдържание, находящо се на сървърите на "СУПЕРХОСТИНГ.БГ" ООД е ЗАЩИТЕНО. Базата данни е публично достъпна с цел да бъде ползвана от клиентите ни с цел тяхното улеснение при избора на подходящ продукт и не е предназначена да се ползва с търговски цели. "АУТОИНС.БГ" ООД е взело необходимите предварителни мерки за да подсигури авторското си право върху базата данни. Съгл. чл. 11 ЗАвСП, "Авторското право върху бази данни принадлежи на лицето, което е извършило подбора или подреждането на включените материали." Подреждането и подбора на цялата информация, достъпна от домейните www.motorni-masla.net, www.акумулатор.net, www.autoins.bg и www.motorni-masla.com е извършена от нас и ние ще предприемем незабавни мерки, за да защитим правото върху тази база данни, вкл. и в граждански съдебен процес. Напомняме, че в случай, че се стигне до съдебни действия, загубилата страна заплаща всички разходи по производството, вкл. адвокатски хонорари, държавни такси, както и разходите за съдебно-техническата експертиза, която ще установи сходност или идентичност между оригиналната база данни и копираната такава. Ние сме взели необходимите мерки /вкл. сключвайки абонаментен договор за адвокатско обслужване/, така че нашата база данни във всеки един момент да се следи и да се съхранява в реално време с цел бързо и лесно да бъде установено кой от кого копира и кой е реалният нарушител на авторските права.

Заявка: За да поръчате авточасти от нас не е нужно да предоставяте данни от кредитна или дебитна карта, както и каквато и да е друга подобна информация. Сайтът дори не изисква регистрация. Ние имаме нужда единствено от данните, които са ни нужни за да извършим доставката, както и да оформим плащането и рекламационните условия, както и тези във връзка с отказ от договора. На уеб-страницата се предлагат изключително и предимно автомобилни консумативи. Заявката за закупуване на даден продукт става лесно. Потребителите имат възможност да добавят продукти в своята "Кошница". Добавянето на продукт в "Кошницата" не е заявка и няма отношение към сключването на договор за покупко-продажба. Заявката се счита направена след като продуктът бъде потвърден чрез формата за поръчка и след като купувачът предостави данни за контакт: имена, телефонен номер, е-мейл, адрес и начини за доставка. "АУТОИНС.БГ" ООД е регистрирано по Закона за защита на личните данни. Във връзка с личните данни, потребителите ни могат предварително да се запознаят с декларацията ни за поверителност и защитата на личните данни, която е достъпна ТУК. Потребителят се съгласява да предостави вярна, точна, актуална и пълна информация за себе си при попълване на формата за поръчка. Изпращането и приемането на заявката не представлява сключване на договор за покупко-продажба на избрания продукт. Договорът се счита сключен след потвърждение от страна на купувача, което ще ни бъде дадено в телефонен разговор, който служители на "АУТОИНС.БГ" ООД ще инициират. Преди да изпратим избраните от клиентите ни продукти, ние се свързваме с тях за потвърждение на предоставените данни. Договорът се счита сключен към момента на това потвърждение. По всяко време преди завършването на Поръчката потребителят има право да променя избраните от него стоки и услуги.

Особености във връзка с договора:  Договорите, които клиентите ни сключват с нас чрез този уеб-сайт са "договори, сключени от разстояние" по смисъла на ЗЗП. Всеки потребител, който е закупил авточасти, моторно масло, акумулатор, авточасти, филтри или какъвто и да е друг продукт чрез този или някой от другите сайтове на АУТОИНС.БГ ООД, може да върне стоката в срок от 14 дни, считано от получаването, без да дава каквото и да е обяснение и без да дължи каквото и да е обезщетение или неустойка. Съгласно чл. 55 от ЗЗП "Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка". Toва е една от основните причини, поради които все повече и повече хора предпочитат да пазаруват ONLINE. При покупка от магазин, потребителят няма такива права, тъй като се приема, че е имал възможността да огледа и изпробва продукта. В изпълнение на закона, "АУТОИНС.БГ" ООД се задължава да възстанови заплатената сума, в случай че стоките ни бъдат върнати в подходящ търговски вид, дори когато качеството им не се оспорва. Условията, срокът и начинът за упражняване на това право са както следва: Клиентът попълва следната форма - стандартен формуляр - на Приложение 6 от ЗЗП, която следва да ни изпрати. Указанията, във връзка с връщането се намират във файла. Напомняме, че освен право на отказ, потребителите имат и законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба, гарантирана от ЗЗП. До момента на предаването на стоката на Аутоинс.БГ ООД, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от потребителя.

Условия за доставка: Ние доставяме на цялата територия на Република България. Условията за доставка можете да прочетете от меню "Доставка и Рекламации" горе вляво. Когато потребителят е избрал заплащане чрез наложен платеж, срокът започва да тече от момента на потвърждаване на поръчката. Задължението за доставка на продуктите се счита за изпълнено с транспортирането на стоката до сградата, в която се намира адреса за доставка, посочен в заявката. При посочване на грешни данни във формата за поръчка, същата се счита за невалидна. При липса на наличности,"АУТОИНС.БГ" ООД си запазва правото да удължава посочените срокове с до 4 дни като информира предварително потребителя. "АУТОИНС.БГ" ООД си запазва правото за своя сметка да променя изпълнителя, извършващ доставката без предупреждение, стига това да не променя начина на доставка. При получаването на стоката, потребителят е длъжен да я прегледа и в случай, че бъдат коснтатирани недостатъци или липси, незабавно да информира лицето извършващо доставката. Ако не направи това, счита се че стоката е прегледана и одобрена, а потребителят губи правото по - късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци или липси. Рекламации за закупените чрез онлайн магазина стоки се правят по правилата на Закона за защита на потребителя и съобразно сроковете и условията на търговската гаранция.

Стоки, заявки и начин на плащане: Ние не изискваме авансово плащане. Продуктите се заплащат с наложен платеж на куриера в момента на доставката. Ние осигуряваме възможност и за предварително плащане на продуктите по банков път или чрез уеб-базирани системи за разплащания. Аутоинс.БГ ООД си запазва правото без предупреждение да променя цените на стоките по всяко време. Посочените в онлайн-магазина цени на стоки са крайни и включват всички данъци и такси без цената за доставка, която е посочена отделно. В страницата на всяка стока представена в Сайта са посочени цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането за формирането на информиран избор при покупката на продукта. Вносителите и производителите носят отговорност за неточности в описанието на продуктите върху етикетите, основните им характеристики и др. Ние си запазваме правото по всяко време и без предупреждение да правим промени в публикуваните продукти, услуги и цени. Някои от публикуваните продукти може да бъдат остарели, като "АУТОИНС.БГ" ООД поема задължението да ги актуализира своевременно. Част от информацията публикувана в Сайта е възможно да се отнася до продукти, услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента. Всяка заявка за извършване на покупка през онлайн магазина, се подава и осъществява в изпълнение на Общите условия. Потребителят подава заявката, чрез попълване на електронна форма, в която следва да посочи адрес за доставка, мейл и телефон за връзка. Ние не можем напълно да гарантираме наличността на поръчаните артикули. В случай на липса на наличност, ние се задължаваме да уведомим Потребителя и в най-кратък срок да възстанови направеното заплащане, като не носим отговорност при предоставени неверни данни за мейл и телефон. Клиентът е длъжен да заплати цената която е била посочена на сайта по време на заявяване на поръчката. При допуснати технически грешки в публикуването на информацията за продуктите на сайта, "АУТОИНС.БГ" ООД информира своевременно потребителите, които са направили поръчка.

Рекламации: Съгласно изискванията на Закона за защита на потребителите, "АУТОИНС.БГ" ООД приема рекламации в предвидения законов срок. Тъй като на сайта се предлагат единствено потребими вещи, които не подлежат на ремонт, ние се задължаваме незабавно да подменим стоките, които не съответстват на договора за продажба. Всички претенции, свързани с недостатъци на предлаганите от нас продукти, ние ще отправяме към съответните доставчици, без да ангажираме клиента по какъвто и да е начин с това. Рекламация се заявява на адреса на нашия магазин в гр. София, упоменат по-долу. В случай, че нямат местожителство в гр. София, клиентите ни могат да уговорят и друг начин и място за заявяване на рекламациите на посочените телефони за контакт. При всички случаи, всяка една рекламация ще бъде вписана в регистъра на рекламациите съгл. изискването на чл. 127, ал. 2 и 3 ЗЗП

Гаранции и отговорности: Ние поемаме пълна отговорност за произхода на стоките, които се предлагат чрез този сайт. В случай, че потребителят има съмнение относно това дали авточастите, автомобилните масла, акумулатори, филтри, добавки или др. автоконсумативи/авточасти са оригинални или каквито и да е съмнения относно качеството и произхода им, той може да върне продуктите в предвидения от закона срок от получаването, а ние ще възстановим дадената ни парична сума. В случай, че стоките, които клиентите получат, са с лош външен вид или не са били незаявени, те имат право да откажат пратката. Поради големия интерес съществува вероятност от изчерпване на някои продукти, за което нашите клиенти ще бъдат своевременно уведомени. Цялата информация и данни, относно предлаганите за продажба чрез онлайн магазина стоки, включително, но не само: техническите характеристики, гаранционните условия, начин на употреба и т.н. е предоставена от производителя и респективно вносителя на въпросната стока, като ние не носим каквато и да е отговорност при невярно, неправилно или неточно представена информация, при разминаване между представеното фактическо и действителното положение, разлика в капачките или тоновете на цветовете на снимковия материал и реалния цвят на стоката(стига нейният произход да е коректен), както и при печатни и други технически грешки.

 

За всяко нарушение на Вашите потребителски права по Закона за защита на потребителите сигнализирайте Комисията за защита на потребителите на телефон 0700 111 22